Novosti i reference

Dan otvorenih vrata FERIT-a
06.06.2016.

Promoviraj na Facebook

FERIT je u povodom Dana Fakulteta organizirao i Dan otvorenih vrata u četvrtak, 19. svibnja 2016. godine, na koji su bili pozvani srednjoškolci iz Osijeka, Osječko-baranjske županije, ali i ostatka Slavonije i Baranje.

Preko 100 pristiglih srednjoškolaca kao domaćini dočekali su članovi Studentskog zbora FERIT-a te im kroz 11 lokacija prikazali različite studentske radove, eksperimente i radionice iz područja elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u laboratorijima i predavaonicama Fakulteta. Također su srednjoškolcima bili predstavljeni studijski programi FERIT-a, mogućnosti učlanjivanja u različite studentske udruge (IAESTE, IEEE Studentski ogranak, …), a kroz prezentaciju tvrtke Inchoo i mogućnosti zapošljavanja, tj. povezanost studijskih programa FERIT-a i potreba na tržištu rada.

Za ovu godinu je specifičan dolazak 12 osnovnoškolaca iz Županije Posavske susjedne Bosne i Hercegovine, kojima je posjet FERIT-u bio dio nagrade koju su zaslužili svojim uspjesima na državnim natjecanjima iz matematike i fizike, pa se možemo nadati da će, kada vrijeme dođe za to, i ti izvrsni učenici postati studenti FERIT-a.