RADIONICE primijenjenih znanja i vještina (Rpzv)

Opće informacije knjižnice

DODAJ U PRIJAVU ...

Voditeljica knjižnice:

Romana Radišić, mag. informatol.

 

Djelatnici knjižnice:

Marina Perić Ernješ, knjižnični tehničar


Prostorija 0 - 32 (prizemlje), telefon: 031 / 224 - 718, email: knjiznica@ferit.hr

Uredovno vrijeme: ponedjeljak - petak, od 8,00 do 15,00 sati.

Wi-Fi: Dostupan studentima u čitaonici knjižnice FERIT-a 


Knjižnica raspolaže s oko devet tisuća bibliografskih jedinica. Prema strukturi monografskih publikacija najviše je knjiga iz područja elektrotehnike (62%), te računarstva (27%), kao i fizike, matematike, riječnika stranih jezika, enciklopedijskih izdanja i dr., dok je kod serijskih publikacija najviše časopisa iz područja elektrotehnike (34%), te računarstva (26%). Najviše je knjiga na hrvatskom (76%) i na engleskom jeziku (19%). Knjižnica FERIT-a dobro surađuje s knjižnicama drugih fakulteta Sveučilišta u Osijeku, Gradskom i sveučilišnom knjižnicom u Osijeku te knjižnicama elektrotehničkih fakulteta u Zagrebu, Splitu, Rijeci te NSK u Zagrebu.

U čitaonici Fakulteta nalaze se najvažniji znanstveni i stručni časopisi iz temeljnih područja elektrotehnike, te graničnih područja, a namijenjeni su znanstveno-istraživačkom i stručnom radu nastavnika i studenata Fakulteta. Starija godišta važnijih časopisa uvezuju se i pohranjuju u arhivi fakulteta. U predprostoru knjižnice, nalazi se informatička učionica od 95 kvadrata sa 60 sjedećih mjesta.

Pretraživanje je moguće i putem digitalnog kataloga knjižnice:

 

Usto digitalni akademski arhiv i repozitorij (Dabar) daje, u digitalnom obliku, zbirku završnih i diplomskih radova studenata, disertacije, knjige te omogućuje slobodan pristup znanstveno-istraživačkim sadržajima FERIT-a:    

 

 

Druge poveznice otvorenog i slobodnog sadržaja za znanstveno istraživački rad studenata i istraživača:

                     

 

Portal elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu

https://baze.nsk.hr/