LABUS zimska škola
(za buduće studente inženjerskih studija)

 

I ove školske godine, kao još jednu od aktivnosti usmjerenu na povezivanje srednjoškolske nastave iz STEM područja sa visokoškolskom inženjerskom nastavom, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Osijek organizira, u vrijeme zimskih školskih praznika vaših učenika,

2. LABUS zimsku školu (za buduće studente inženjerskih studija)

8. -11. siječnja  2019. godine , FERIT Osijek (K. Trpimira 2B)

http://labus.ferit.hr/zimska-skola#s .

 

u kojoj će se polaznicima, interaktivnim oblikom nastave osigurati povezivanje osnovnih znanja iz srednjoškolske nastave matematike i fizike s njihovom primjenom u eksperimentalnom radu. Na taj način ih potaći na aktivno učenje usmjereno k sintezi matematičkih znanja i vještina, njihovoj vezi i primjeni u fizici u cilju dubljeg razumijevanja temeljnih fizikalnih koncepata i modela te ih motivirati i pripremiti za daljnju nadogradnju znanja iz drugih, osobito inženjerskih područja.

LABUS zimska škola uključuje „paket“ od 4 radionice temeljnih znanja i vještina:

  1. Tko mjeri taj i griješi
  2. Ah, ti grafovi
  3. Primjena vektora u fizici i tehnici
  4. Što učimo iz krivulja

u kojima će se polaznicima ukazati na temeljna matematička i fizikalna znanja i vještine koja su potrebna za uspješno usvajanje inženjerskih znanja i vještina.

Svaka radionica traje 4 školska sata, a sastoji se od 3 dijela ( matematički, fizikalni i eksperimentalni dio). Detaljniji opis sadržaja svake od ovih radionica kao i opisi eksperimenata koji će se odrađivati u sklopu radionica mogu se pregledati na poveznici: http://labus.ferit.hr/rtzv#s . Voditelji radionica su iskusni nastavnici i asistenti iz temeljnih prirodoslovno-matematičkih i primijenjenih inženjerskih područja FERITa Osijek.

LABUS zimska škola je besplatna, a namijenjena je, prije svega, maturantima, odnosno učenicima završnih razreda srednjih škola (4. i 3. razredi).  „On-line“ prijave za  2. LABUS zimsku školu su otvorene od 5. prosinca do 30. prosinca 2018. na poveznici: http://labus.ferit.hr/prijava.

Nadamo se da ćete „2.  LABUS zimsku školu na FERITu Osijek“  preporučiti vašim učenicima.

Kako bi mogli što kvalitetnije organizirati aktivnosti u LABUS zimskoj školi, molim Vas, nam pošaljete popis svojih učenika koji će se uključiti u LABUS zimsku školu.

Molim Vas, nam popis učenika pošaljete, najkasnije do 17. prosinca 2018. na Email: labus.tim@ferit.hr

Veselimo se dolasku vaših učenika, jer smo za njih priredili niz zanimljivih eksperimenata u kojima će imati priliku kroz samostalni i timski rad uz stručno vodstvo primijeniti temeljna matematička i fizikalna znanja i vještine i tako se bolje pripremiti i motivirati za svoje buduće inženjerske studije kao i druge studije iz STEM područja,

Unaprijed zahvaljujemo na suradnji,

 

Srdačan  pozdrav,

LABUS tim FERIT Osijek

Dodatne informacije o LABUS zimskoj školi :

Email: zeljka.miokovic@ferit.hr      
Tel. 031 224 690       
Mob. 091 224 6034