LABUS zimska škola
(za buduće studente inženjerskih studija)

 

Poštovane učenice i učenici,

Još jednom se zahvaljujemo na Vašoj prijavi za LABUS zimsku školu na FERIT-u Osijek.

LABUS zimska škola održava se na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Osijek ( K. Trpimira 2 B ) od 9. siječnja do 12. siječnja 2018. godine prema slijedećem rasporedu:
Utorak, 9. 1. 2018. od 13 do 17 sati
Srijeda, 10. 1. 2018. od 15 do 19 sati
Četvrtak, 11. 1. 2018. od 15 do 19 sati
Petak, 12. 1. 2018. od 10 do 14 sati

Svaki dan prvi dio radionica održava se u predavaonici 0-20 (u prizemlju), a drugi dio u fakultetskim laboratorijima.

Molimo vas, da sa sobom ponesete pribor za pisanje, crtanje (trokut ili ravnalo) i računanje (kalkulator).

Kako još ima slobodnih mjesta, sa sobom možete povesti i ostale zainteresirane učenike koji se još uvijek mogu prijaviti i on-line preko poveznice:http://labus.ferit.hr/prijava/ucenik#s .

 

Veselimo se vašem dolasku,

Vaš LABUS tim

 

Poštovani učenici,

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Osijek organizira

1. LABUS zimsku školu

(za buduće studente inženjerskih studija)

9. -12. siječnja  2018. , FERIT Osijek

 

u kojoj će se polaznicima osigurati povezivanje osnovnih znanja iz srednjoškolske nastave matematike i fizike s njihovom primjenom u eksperimentalnom radu.  Interaktivnim oblikom nastave polaznike se želi potaknuti na aktivno učenje usmjereno k sintezi matematičkih znanja i vještina, njihovoj vezi i primjeni u fizici u cilju dubljeg razumijevanja temeljnih fizikalnih koncepata i modela.  Na ovaj način želi se osposobiti polaznike za snalaženje u fizikalnim sadržajima te ih motivirati i pripremiti za daljnu nadogradnju znanja iz drugih, osobito inženjerskih područja.

LABUS zimska škola uključuje niz od 4 radionice temeljnih znanja i vještina:

   I.    Tko mjeri taj i griješi

   II.   Ah, ti grafovi

   III.  Primjena vektora u fizici i tehnici

   IV.  Što učimo iz krivulja

u kojima će se polaznicima ukazati na temeljna matematička i fizikalna znanja i vještine koja su potrebna za uspješno usvajanje inženjerskih znanja i vještina.

Svaka radionica traje 4 školska sata, a sastoji se od 3 dijela (matematički, fizikalni i eksperimentalni dio). Detaljniji opis sadržaja svake od ovih radionica kao i opisi eksprimenata koji će se odrađivati u sklopu radionica mogu se pregledati na poveznici: http://labus.ferit.hr/rtzv#s .

Voditelji radionica su iskusni nastavnici i asistenti iz temeljnih prirodoslovno-matematičkih i primijenjenih inženjerskih područja. Radionice će se održavati u laboratorijima FERITa Osijek (K. Trpimira 2B) od 9. 1. do 12. 1. 2018. godine, prema rasporedu koji će naknadno biti oglašen na poveznici:  http://labus.ferit.hr/zimska-skola#s .

LABUS zimska škola je besplatna, a namijenjena je, prije svega, maturantima, odnosno učenicima završnih razreda srednjih škola (4. i 3. razredi), a oni se mogu on-line prijaviti preko poveznice:

http://labus.ferit.hr/prijava/ucenik#s .

 

U slučaju bilo kojih poteškoća pri prijavi, molim vas, prijavite se (ime, prezime, razred, škola,..) izravno na Email: zeljka.miokovic@ferit.hr.

 

„On-line“ prijave za učenike za  LABUS zimsku školu  su otvorene od 1. prosinca do 05. siječnja 2018.

 

Požurite !  Broj mjesta je ograničen!

Veselimo se Vašem dolasku, jer smo za Vas priredili niz zanimljivih eksperimenata u kojima će imati priliku kroz samostalni i timski rad uz stručno vodstvo primijeniti temeljna matematička i fizikalna znanja i vještine i tako se bolje pripremiti i motivirati za svoje buduće inženjerske studije kao i druge studije iz STEM područja,

Vaš LABUS tim

Raspored održavanja radionica u LABUS zimskoj školi bit će ovdje objavljen 3.siječnja 2018.

Dodatne informacije o LABUS zimskoj školi na Email: zeljka.miokovic@ferit.hr
Tel. 031 224 690      
Mob. 091 224 6034